joi, 3 decembrie 2009

226. Alegeri prezidentiale

Am sa va surprind. Sau macar am sa incerc sa va surprind. Nu este un subiect despre actualii candidati.

Am sa lansez o provocare pentru voi:
Priviti in jur, cautati o persoana care VOI credeti ca este / ar fi potrivita sa fie presedintele tarii si spuneti aici despre cine este vorba. Daca aveti mai multe optiuni, spuneti toate care sunt. Nu uitati sa precizati in 2-3 cuvinte de ce. Atentie: NU SE ACCEPTA POLITICIENI, indiferent de partid !!!


Nu este un concurs, este doar un exercitiu. De atentie, de observatie, de recunoastere.... si nu numai atat.

Trimiteti raspunsurile voastre si am sa le pun toate intr-un nou subiect. Cu permisiunea voastra, eu am sa spun dupa alegeri pe cine vad potrivit pentru aceasta functie.

Nota finala: daca nu stiti pe nimeni, spuneti si acest lucru. Multumesc.

24 de comentarii:

  1. Hmm, delicat exercitiu. Chestia este ca nu prea am zarit pe cineva care sa fie potrivit pentru functia de presedinte. Daca reusesc sa-l descopar revin :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu as face asa ceva cuiva cunoscut, ii iubesc prea mult. Ar exista prea multi dusmani, ar fi prea ranit, ar fi prea dependent de altii si prea necajit ca nu poate face ce-si doreste. Si in plus cred ar trebui sa stie prea multe din orice domeniu, iar eu asa persoana nu cunosc.

    RăspundețiȘtergere
  3. banuiesc ca cel potrivit este cel care nu-si doreste sa joace rolul asta in general, si desigur sa mai fie si un mare idealist. De vazut nu vad pe nimeni asa la o prima impresie, dar asa ca parere as dori sa fie un om spiritual, sau macar sa iubeasca si sa respecte VIATA, insa noi nu suntem pregatiti sa credem intr-un astfel de om si nici el nu vrea sa se lupte cu lumea...dar sunt curios pe cine VEZI tu potrivit :))

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Petrisor - tocmai asta am urmarit; sa provoc.... priviti in jur cu atentie si o sa vedeti oamenii din jur.

    Nu este foarte greu sa-i vedeti, dar nu va asteptati sa strige ei la voi :D

    RăspundețiȘtergere
  5. @ DiliMache - daca il / o propui, nu pateste nimic aici pe blog. Nu muscam pe nimeni.

    Strangem in brate oamenii, dar cu masura sa nu-i sufocam.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Un boboc - nu cauta criterii, cauta oameni. Priveste in jur, selecteaza si spune-ne ce ai gasit.

    Ce parere am eu o sa va spun. Promit.

    RăspundețiȘtergere
  7. RAZVAN LUCESCU, imi place ca om ...

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Un boboc - super, avem o propunere. Dar il vezi ca presedinte de tara ? Sa il platesti ca sa se ocupe de toata Romania ?

    I-ai da pe mana fortele armate, securitatea, desemnarea primului ministru, dreptul de a promulga legi ?

    Stiind toate acestea, il mai propui ?

    RăspundețiȘtergere
  9. ok, atunci il propun pe sotul meu, dl. D. In spate ma va avea pe mine. Consilieri gasesc eu pe-aici, ministri la fel. Incredere am cu carul.
    [ off topic !?! : De sufocat, e cea mai mare oroare a mea. Ma retrag la timp, dar imi place sa tatonez si sa imbratisez oameni si situatii pentru a le arata ca ii iubesc, dar si pentru a le testa rezistenta :P. In schimb urasc sa fiu tolerata, prefer sa fiu facuta cu ou si cu otet in loc de mila :-)) ]

    RăspundețiȘtergere
  10. @ DiliMache - dl. D. este trecut pe lista. Vezi, ca lista e doar pentru presedinte, nu pentru intreaga conducere a tarii.

    Si spui ca-ti place cu ou si otet ? Ne pare rau, putem sa te facem doar frisca pe care o avem la dispozitie... luam cu imprumut un supliment de la Ajnanina in acest scop nobil :D

    RăspundețiȘtergere
  11. No, pastreaza frisca pentru cand voi fi prima doamna si voi face centre de simulare a zborului in spatiu la fiecare colt de strada; atunci pilotajul virtual va fi rezervat doar celor friscosi :D. Acum imi ajunge un "mai taci din gura odata, catza :-))))"

    RăspundețiȘtergere
  12. Se primesc si candaduturi de tineri? circa 21 ani? e major in fond !L-as propune pe baiatul meu ,cred ca ar avea sanse mari, mai ales ca e nascut tot pe 4 noiembrie ,ca Basescu ,deci zodia e favorabila ,promitatoare,chiar radem cateodata si-i zicem mai baiatul lui Basescu ! nu semeni deloc cu taica-tu ! ma gandesc insa ca baiatul meu ar fii fost bun in japonia samurailor in calitate de ultim samurai 'nu aici ,aici ma gandesc cum va putea sa conduca si o biata multinationala ;darminte o tara ;interesant e ca atunci cand vroia sa aleaga facultatrea la care sa mearga tot la marina tragea ,sa ajunga capitan ,cred ca toti scoprpioni au in zodie atractia spre mister ,adancimea oceanelr si sant lideri inascuti care magnetizeaza masele chiar si cu cateva lucruri adanci spuse si niste priviri ,eu iti spun pt ca am urmarit sa vad cum se simte chestia asta la el in relatii cu alti oameni ,automat ii convinge fara vorbe de multe ori de puterea lui ,e un mister pt mine pt ca nu am observat chestii de dominare ,plus ca nu injura niciodata pe nimeni ,e spiritual ,cald ,are o intuitie iesita din orice norme si o discretie care il face demn de un conducator de sri ,eu cred ca ar putea dar pe el nu-l interesaza decat iubita lui si licenta ,da chiar ii ziceam ca daca tot nu-i place de nimeni de pe acolo : du-te tu si fa ceva pentru tara si stii ce mi-a zis : am destul timp sa ma gandesc /chiar nu ar avea nimic cu ce sa ne mituiasca nimeni asta e problema ,avem tot ce ne-a dat cu atata generozitate Dumnezeu incat chiar nu ne trebuie nimic de la nimeni ,si-am inteles ca nu e bine asa ,trebuie sa vrei ceva ,e noi nu vrem sa ne mituiasca nimeni cu nimic ,asa ca ne retragem din cursa inainte de a incepe

    2 as propune o femeie -n-ai specificat daca femeile sant admise la presedectie !uite propun eu ca la Norvegieni, parca acolo au o femeie ;insa mai intai ar trebui sa o putem scoate din izolarea in care s-a auto impus ,este vorba de o fosta jurnalista care acum 15 ani scria in expres magazin o pagina care se numea La sfat cu eva ,avea 500000 de cititori pe saptamana ,se discuta orice atunci ,acolo dar in primul rand spirtualitate si morala ,poate mai stiti careva ,e ,femeia asta ,care acum s-a reras din viata publica avea o forta gigantica si cunostea cum zice basescu '' structurile '' lucrase cu ei ani de zile in irak si la Mae ,era o fiinta cu o putere imensa ,dar din pactare nervii nu o mai tin sa faca fata la tensiuni maxime decat cu 2 ,sticle de alcool -vedeti ce multe similaritati au in comun conducatorii ? lichidele sant rostul vietii ,noi astialalti de pe uscat habar n-avem de nimic! /

    3 ah !uite am acum o revelatie sa-l punem pe Pavel Stratan ca si el e bucuros ca s-a nascut de ziua lui ,si-a pregatit fata sa-i fie urmasa si bea pana ii pare frumoasa viata ;cred ca treaz poate sa conduca tara si pe ceilalti ca vorbeste rar si incet si te obliga sa stai linistit sa-l intelegi si asculti .

    RăspundețiȘtergere
  13. @ do re mi - s-a notat. Avem inca 3 propuneri: baiatul tau, ziarista cu rubrica "La sfat cu Eva" si Pavel Stratan.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ma tot gandesc de dimineata care ar putea fi raspunsul meu; mi-ar placea sa zic ca eu sau sotul meu sau prietena mea sau vecina/ul meu sau cineva din viata publica... insa nu am cum!
    Ca de obicei vad mai intai defectele si imi trece in a mai nominaliza pe cineva; eu sunt o idealista, o perfectionista... inca mai cred in cinstea perfecta, constiinta la maxim si alte de astea...
    Nu se poate insa; trebuie sa ai stofa de presedinte, sa fii versat, sa stii ce vrei si sa faci ce trebuie indiferent de obstacole!
    Nu cunosc un astfel de om... cunosc diversi oameni si daca as insuma cate o calitate de la fiecare ... as face cu siguranta omul perfect pentru functia de presedinte!
    Deci NIMENI; NU CUNOSC!

    RăspundețiȘtergere
  15. Doamne, da' ce greu e!!!
    L-as alege si eu pe sotul meu, da' cum voi nu-l cunoasteti, o sa apelez la o figura mai cunoscuta, TONI GRECU, cred ca l-ar prinde foarte bine functia de presedinte.
    E simpatic, are carisma (deci cu priza la alegatori), pare om serios si cred ca are si calitati de lider. Eu una l-as vota. ;)

    RăspundețiȘtergere
  16. eu l-as propune pe paul goma ;D
    nu stiu dc l-as si vota (adevarul e ca am senzatia ca dc cineva candideaza atunci sigur e un oportunist si un bou si de-abia astepta sa nu dea doi bani pe romania ;D) prin urmare dc ar candida goma imediat m-as enerva pe el
    deci nu stiu de ce il propun pe el. ca e diferit de restul lumii, cel putin de unde il vad eu

    argumente nu am, dar mi se intampla cateodata sa ma gandesc- pornind de la cine stie ce citesc- cum ar fi sa dau peste niste informatii .. importante /confidentiale / care acuza cu probe pe cinev.. si ce-as face cu ele? adica eu n-am incredere in nimeni. sa ma duc cu ele la politie.. mai bine nu. sa le trimit la un ziar.. presa sucks ;D
    etc, etc
    si mereu ma gandesc ca i le-as duce lui goma ;D
    am incredere in el, nu stiu de ce.
    dar e cam isteric si cam frustrat. ceea ce e de inteles, totusi
    deci eu il propun pe paul goma, gata cu explicatiile

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu il propun pe Darael. Mi se pare cel mai echilibrat om posibil. Are calitati de lider, are raspunsuri pentru orice situatii si intrebari. Stie sa priveasca oanenii si sa-i "citeasca". Merge?

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna ziua!
    Nu stiu pe nimeni...
    Sper sa nu deranjez, in caz contrar, va rog stergeti commentul.E o invitatie la galeriile online cu tablori semnate de mine.
    http://mirelapete.dexign.ro/2009/11/a-doua-expozi%C8%9Bie-de-arta-cu-vanzare-online-semnata-mirela-pete-gotic-in-interpretare-proprie/
    http://mirelapete.dexign.ro/2009/11/galerie-de-arta-cu-vanzare-online/
    O zi buna si cat mai multe daruri in cizmulite!

    RăspundețiȘtergere
  19. @ claudia - un raspuns corect si cinstit. Il punem si pe dl. Nimeni pe lista. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  20. @ Cris - Toni Grecu, da, e bun pentru aceasta functie. Nu m-am gandit la el pana acum, dar il trec cu placere: Toni Grecu, prezent pe lista.

    RăspundețiȘtergere
  21. @ Dana - Paul Goma. Multumesc pentru propunere.

    RăspundețiȘtergere
  22. @ Nina - multumesc pentru gandul bun, dar eu candidez la functia de presedinte al Spiridusilor-cu-frisca-pe-nas... campania e grea si imisolicita toata atentia, nu pot sa conduc si Romania in acelasi timp ::))

    RăspundețiȘtergere
  23. @ Mirela - in primul rand, bine ai venit. Dl. Nimeni are deja doi sustinatori :D

    Succes la vanzari !

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.