joi, 3 decembrie 2009

225. Intelepciunea unui caine

Astazi, un caine hoinar, simpatic si cersetor nevoie mare a primit de la o doamna 3 crenvursti de pui... cumparati special pentru el. I-a mirosit apoi i-a lasat pe jos. A preferat sa rontaie cateva sticksuri cu susan.

De multe ori animalele stiu mai repede decat noi ce este bun pentru ele, ignorand tot ce le-ar putea face rau. Dar animalele nu se uita la reclama, la pret, la prezentare; ele pun "pret" doar pe valoarea produsului. Oamenii au uitat aceste lucruri. Multi spun ca este un proces de "evolutie"... cata naivitate.

Exercitiu practic: cand cumparati ceva, raspundeti la o intrebare banala: "Chiar am nevoie de acest produs ? Este bun, de folos, util ?" O sa fiti surprinsi cate lucruri inutile nu o sa mai cumparati; cam 70% din ceea ce aveti in cos.

Succes la cumparaturi tuturor !

21 de comentarii:

  1. asa face si catelul meu. daca ii iau ceva de la magazin si nu mananca e clar ca nu este bun produsul respectiv.
    tot animalele ne invata si cum sa mancam sanatos

    RăspundețiȘtergere
  2. mare dreptate ai, ca de obicei. eu cred ca procentajul lucrurilor nefolositoare pe care continuam sa le cumparam e chiar mai ridicat...

    RăspundețiȘtergere
  3. eu chiar am nevoie de ce cumpar de la magazin. de ex ieri mi-am luat un cascaval si l-am halit pe tot, gol :>

    eeeh? si mi s-a terminat laptele de la vaca electrica, tre sa ma duc iarasi.

    deci la max 10% as putea renunta din cos, si-anume la tigari :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar azi te-ai gasit cand am luat si io in sfarsit salariul pe august si vroiam sa dau iama prin magazine sa ma rasfat un picut ? pas...azi imi fac de cap ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. e o emisiune interesanta acum pe N 24,se da si diseara de la ora 21

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa este, din pacate.
    Eu recunosc ca arunc multe produse in cos, pe care apoi ori nu le consum ca nu-mi plac, ori le dau uitarii pe vreun raft de sifonier, insa nu ma pot abtine. Imi place sa merg si sa fac cumparaturi, noroc ca are cine sa ma tempereze.
    Intrebarea mentionata de tine e foarte buna in schimb si o sa incerc s-o pun mai des in momentele cheie! :P

    RăspundețiȘtergere
  7. ei, da, nasul lui a functionat foarte bine. dar poate ca nu-i era nici foarte foame... si datorita lui ai aflat ca acele sticksuri cu susan sunt ok :)

    daca ma uit in ultimul cos, as fi putut renunta la frisca... dar cum sa renunt?
    pentru ca ultima inventie/descoperire e cam asa: dulceata de trandafiri rosii + mirodenii ,,nopti orientale" + frisca... cu un strop de vin rosu si o luna plina... luna plina nu e obligatorie, se poat inlocui cu o lampa rosie, roz sau portocalie...
    acu, zi si tu, puteam renunta la frisca ?
    desi daca as fi avut nasul expert al cainelui as fi ales alta, mai naturala... :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @ MaMeMiMoMu - ai un intelept langa tine. Poti sa inveti multe, nu numai in domeniul alegerii alimentelor.

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Lollitta - daca suntem atenti la ce cumparam, o sa descoperim ca avem destui bani pentru NOI... pentru ceea ce dorim sa facem cu adevarat... sa pictam, sa mergem la cursuri de dans, sa ascultam muzica la un concert, sa cumparam o carte buna... nenumarate lucruri utile cu adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Did - inca nu e momentul sa renunti la tigari; e singura modalitate in care tu f... universul. Spune, ce pui in loc daca nu mai fumezi ? Nici nu stii cu ce tensiuni o sa te lupti - poti sa incerci sa vezi ca asa este.

    RăspundețiȘtergere
  11. @ April - doar acum ai luat salariul ? Si ai lucrat de atunci ? Eu a 2-a luna ii pupam pe obraz... lumea e plina de oportunitati, mai ales daca le spui ca lucrezi degeaba 3 luni :D

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Do Re Mi - nu stiu daca o sa prind reluarea. Prima data trebuie sa redescopar unde e acel post la tembelizor... si sa gasesc si telecomanda :D

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Cris - pune in cos un plic si, cand renunti la ceva inutil, pune pretul produsului in plic. Ai sa ai o surpriza cand platesti la casa.... iar banii din plic, foloseste-i pentru tine si cel / cei dragi.

    Fa o "nebunie" apoi cu banii, cumpara carti de colorat, plastelina, apuca-te de facut papusi de carpa... orice. Simte ca traiesti.

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Ajnanina - nu, la frisca nu putem renunta. Si nici la acadele ;;)

    RăspundețiȘtergere
  15. Dara, altceva nu stiu sa fac...nu prea am alternative, din pacate :(

    RăspundețiȘtergere
  16. Haha, mi-ai amintit de cate ori am luat si-am pus inapoi in araft niste creioane de face-painting, pana la urma le-am luat sa-mi fac mie un moft dar cu ele am facut niste copilasi fericiti. Si inca mai am!
    In rest... cred ca animalutele ne pot invata sa ne ascultam instinctele, ceea ce e cam greu cu atatea informatii in creierasul nostru corupt.

    RăspundețiȘtergere
  17. asta asa este. ei te invata sa iubesti neconditionat, sa fii un prieten adevarat, sa te bucuri desi primesti o palma, sa asculti de cei invatati

    RăspundețiȘtergere
  18. @ DiliMache - daca te gandesti, nu erau inutile creioanele respective. Si nici un moft de moment... erai chiar TU strigand la TINE.

    RăspundețiȘtergere
  19. @ MaMeMiMoMu - cred ca cea mai mare invatatura este capacitatea de a se bucura de tot ce au intr-un moment, de a profita de prezent.

    RăspundețiȘtergere
  20. Cainii aplica o metoda pe care noi nu suntem in stare sa o aplicam: traieste azi ca si cum ar fi ultima zi din viata ta.
    Vorbind de lucruri nefolositoare....
    Dupa ce reusim sa trecem de lectia cu cosul de cumparaturi, incepem a doua lectie: lucrurile din jurul nostru. Aici sa vezi surprize!

    RăspundețiȘtergere
  21. @ Lup Alb - minunata precizare. Apoi, in etapa a 3-a.... persoanele din jurul nostru.... sa vezi si sa nu crezi de ce surprize ai parte...

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.