marți, 22 septembrie 2009

155. De la mall pana in Centru

De la mall pana in centru, fapte si ganduri:

In fata mea se opreste un taxi TM xx DID. O Pantera sughite sigur acum....

Vreau sa traversez strada si o masina se opreste cedandu-mi trecerea. Miracol.

O fetita dintr-un carucior ma arata cu degetelul. Ii fac cu mana si incepe sa rada. Doi oameni s-au recunoscut dincolo de varsta ce-i desparte, dincolo de cuvinte.

La o intersectie, o masina scoala auto, un BMW rosu TM xx TIN, o ia la stanga chiar daca semnul de circulatie era la dreapta, traverseaza Calea Aradului trecand peste banda continua, face slalom printre 3 masini si opreste in cele din urma in fata unei banci. La un metru de botul masinii, pe stalp era indicatorul oprirea interzisa. Oare ce invata acel intructor auto pe cei care fac scoala la el ?

Pe o parte a strazii se schimba magistrala de apa. Toata zona e sparta, praful deasupra sandalelor. Pe partea cealalta, trotuarul era neted ca-n palma, refacut dupa introducerea unor cabluri electrice. Pana ieri cand au facut un nou canal in el. Cine doreste poate sa mearga si pe sosea, ce le trebuie oamenilor trotuar ? Nu cred ca o sa prind ziua cand se va face ceva cu cap in tara asta. Nici macar daca sunt nemuritor, tot nu prind acea zi.

In sensul giratoriu de la Clinicile Noi, trecatorii urmaresc un tip care tipa "m...e Boc !!!" Sigur o sa stea la coada, garantez ca peste 2 milioane de romani vor acelasi lucru.

Ma opresc si admir o cladire din 1891. Si acum se vede ce bine a fost realizata. Oare cladirile ridicate astazi o sa reziste atatia ani ? Nu cred. Nu le dau nici o sansa.

In Piata Libertatii, un caine a inceput sa alerge porumbeii. Nici unul nu a stat sa se joace cu el. Inca o dovada ca nimeni nu ii doreste pe cei care latra aiurea.

Fata de la toneta de inghetata sta si motaie pe scaun. A uitat de cand nu a mai vandut nimic. La cativa metri mai departe, 3 fete vand inghetata si randul este de 28 (da, douazecisiopt) de persoane. Pana la urma, toti o sa invete ce inseamna raportul calitate pret.

Clopotele de la Catedrala bat ora exacta.
E marti.

8 comentarii:

  1. sughit, dap. ca tocmai mi am imaginat azi cum ar fi sa am o chestie roz tm17did hihihi

    am fost in unirii la cafea, marti e o zi faina. pe mine nu m-ai vazut???

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti lipseste bastonul elegant pe post de insotitor, basca jobenul, pari un personaj de Caragiale observand lucruri nevazute de altii.. Gonnngggg... e aproape miercuri, ce mai faci? :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca nici tu nu mai apuci sa vezi pusa pe picioare tata asta ce sa mai zicem noi?!? Dar hai sa speram ca ne vom trezi intr-o zi....

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Did - nu era roz, dar m-am gandit la tine la volan. Si spui ca erai in Unirii ? Am trecut pe acolo, dar eram in pas alergator :D

    @ Dilimache - toti le vedem dar majoritatea suntem indoctrinati sa le dam ignore instantaneu. La fel ca multor alte lucruri.

    @ April - am invatat de mult sa nu mai am asteptari zadarnice si lupt cat pot contra amagirilor. Doar asa pot sta linistit in pace fiind, "negociind" cu realitatea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Citind, mi-am adus aminte de vremurile cind ma relaxam plimbindu-ma prin oras.
    Frumoasa plimbare ai avut!

    Catalina

    RăspundețiȘtergere
  6. Clipe de viata. Frumos.

    Singurul lucru care ma enerveaza ingrozitor in povestea asta sunt lucrarile de pe Torontalului. Parca nu se mai termina.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc pentru aceste randuri semn de exclamatie - ca mi-e lene sa copy paste si nu am rezolvat cu Auto Text :o)

    RăspundețiȘtergere
  8. Aici se potrivea foarte bine refrenul ala din Morometii..."Romania...trezeste-te"...frumoasa postare:)

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.